A napfogyatkozásnak lőttek

 2011.01.04. 09:08

Ahogy kinézek az ablakon – igaz, nem vagyok meteorológus szakember – azt hiszem, megállapíthatom, hogy ismét lemaradunk egy csodálatos égi jelenségről. A legutóbb a téli napfordulón, december 21-én (mellesleg szintén kedden) holdfogyatkozásnak lehettünk volna szemtanúi, ha nem burkolózott volna teljes felhőtakaróba az égbolt. Hiába keltem korán a kutyasétáltatáshoz, és ügettem ki a mezőre, nem történt semmi. Ma pedig közel 80%-os napfogyatkozás lenne a program, ám az időjárás ismét kifogott rajtunk.

Ha már az eget hiába kémleljük, arra gondoltam, keresek valami más, szemet gyönyörködtető témát. Ha azt mondom, mozaik, a legtöbben apró, 1*1 cm nagyságú négyzetes lapocskákra asszociálunk, melyek néha a metró oszlopait takargatják egyhangúan, máskor luxusba hajló fürdőszobákat öltöztetnek fel, a régi időkbe visszatekintve pedig az ókori meseterek keze alatt lenyűgöző képekké állnak össze és komplett történeteket mesélnek el.

Ám a világ nemcsak fekete és fehér, nemcsak négyszögletes, az ókori mesterek pedig hol vannak már! Ennek ellenére nem kell elkeseredni, a római hagyományokat követve az olasz Vetrovivo cég bámulatos mozaik kollekcióval csábít minket lakásfelújításra, lakberendezési vérünk felpezsdítésére.

Az enteriőröket nézegetve olyan érzésem támadt, mint mikor kiskoromban a vásári kartonból készült kaleidoszkópot tekergetve keresgéltem a szebbnél szebb formákat a csodacsőbe kémlelve. A számos színárnyalatban pompázó virágmintás mozaikok segítségével a kifinomult elegancia jegyében álmodhatjuk újra fürdőszobánkat, de ha szabad utat engedünk a fantáziánknak, akár a nappali vagy az étkező falaira is kerülhet egy kis díszítés. Ha a falmatricával már megbarátkoztunk, miért is ne vágnánk bele valami másba?

Címkék: mozaik lakberendezés fürdőszoba lakásfelújítás kaleidoszkóp falmatrica virágminta faldíszítés olasz design vetrovivo virág motívum

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr892559188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronikamama 2011.01.04. 09:37:49

Ezek tényleg szemet gyönyörködtetőek, sőt, egyenesen csodálatosan szépek!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.01.04. 09:50:16

Csorgattam is a nyálam, miközben nézegettem őket. :)

hajtűkanyar 2011.01.04. 19:55:26

kültéri glettből készült, egyedi kézi mintázással találkoztam eddig ilyen formában, de ez sokkal szellősebb hatást kelt. meg talán elérhetőbb a kivitelezés házilag, mert egy sablon elég hozzá.
süti beállítások módosítása