Vajon az emberek hány százaléka álmodik arról, hogy ha egyszer megnyeri a lottó ötöst, akkor egy tengerparti házban fogja élete hátralévő napjait leélni? Nyilvánvalóan azok számára, akik úgy egyébként a paradicsomba születtek, ez nem akkora vonzerő, de valószínűnek tartom, hogy sokan, hozzám hasonlóan, akik csak nyaralásaik során szippanthatnak bele a sós tengeri levegő bódító illatába, mélységesen egyetértenek velem.

Arra az esetre, ha valakinek kihúzzák a számait, szeretnék ötleteket adni néhány, a világ számos csodálatos táján fekvő lakóházáról készült képekkel, így amikor az építész megbízására kerül a sor, már könnyebb lesz az álomvityilló megtervezése. Elsőként Chilébe látogatunk.

A Csendes Óceán habjai által nyaldosott Santo Domingo part szélszaggatta tájáról híres, innen az Estudio Valdes építészstúdió névválasztása, a Windy House (Szeles Lak). A két elkülönült lakrészt magában egyesítő nyaraló tökéletes több generáció számára is, akik egymástól elszeparálódva, vagy tetszés szerint egyesítve erőiket élvezhetik a szabadság pillanatait. Ha tehát kicsit kezd elegünk lenni az anyós fontoskodásából, nyugodtan elvonulhatunk saját birodalmunkba.

Az építészek a ház kialakításánál különös figyelmet fordítottak a természeti adottságokra, és a jól elhelyezett falakkal csendes, nyugodt kis zugot varázsoltak megrendelőiknek a potom 3000 négyzetméteres telken. Kő, bazalt, ciprusfa és üveg alkotják az épület főbb elemeit, így az természetes módon simul bele a tájba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás, és további képek: Archdaily.com

Címkék: ház modern house építészet valdes tengerparti windy estudio

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr782319982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása