Amikor hív, menned kell

 2013.07.18. 11:17

Olyan volt, mint egy nagyra nőtt gyerek. Az utazás előtti éjszakán a várakozás izgalmától már alig tudott aludni. Óránként nézegette az ébresztőt, hogy mikor fog végre csörögni. Volt egy megrögzött szokása. Az odafelé vezető úton feszülten figyelt, nem akarta elszalasztani azt a pillanatot, amikor először meglátja. És amikor a távolban feltűnt egy darabka kék, szája széles mosolyra húzódott, az öröm hullámai mámorító részegségként söpörtek rajta végig a feje búbjától a kislábujjáig, mert tudta, hogy nemsokára eggyé válhat vele.

vacation-rental-mexico-yelapa-20.jpg

Ahogy odaért, - nem törődve azzal, mit gondolnak mások - mint az évtizedes fogságból szabadult rab, dobta el a cipőit, mezítláb rohant a forró homokban, majd belegázolt a hűsítő habokba. Minden egyes találkozásuk alkalmával úgy érezte, hazatért. Azt mondogatta, hogy őt rossz helyre dobta le a gólya, a tenger mellett kellett volna születnie. Ezért érezte újra és újra a hívást, a nagy kékség felől, a hívást, aminek nem tudott, de nem is akart ellenállni.

drop ocean.jpg

Ahogy elnézte, és hallgatta a végtelen víz morajlását, mélyet szippantott a sós, tengerillatú levegőből mérhetetlen nyugalom szállta meg. Volt, hogy hosszú, néma percekig csak állt a sekély vízben, és szórakozottan nézegette, ahogyan az évmilliók óta fodrozódó hullámok a lábát csiklandozva nyaldossák. Vajon vannak olyan vízmolekulák az óceánban, amelyek még sosem jártak a parton, csak lent a mélyben kavarognak mióta világ a világ? Boldogabb-e az a vízcsepp, amelyik kifutott a homokra, mint azok, akik egész életükben a Mariana árok sötétjében csücsülnek? És amelyik a forró napon hirtelen elpárolog, mint egy szétpukkanó szappanbuborék, annak a vízcseppnek vajon fáj, hogy elszakadt a többiektől? Rumi azt mondja: Nem egy csepp vagy az óceánban, hanem magad vagy az egész óceán egyetlen cseppben.

Ma Mexikóba látogatunk, az autentikus stílusjegyeket hordozó Coco Cabana hotelbe. Cipőt, ruhát eldobni, irány a tenger.

vacation-rental-mexico-yelapa-23.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-25.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-22.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-24.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-26.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-28.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-27.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-29.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-30.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-31.jpg

vacation-rental-mexico-yelapa-32.jpg

 

 

Címkék: stílus hotel mexikó tradicionális autentikus

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr235413026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása