Mint a mesében

 2013.04.10. 09:34

A gyermekkorban az a jó, hogy az ember fantáziája még határtalanul szárnyal. A mesevilág és a mindennapi élet egymásba keresztbe-kasul összefonódott, kesze-kusza szövedékében sokszor a mitikus lények létezése ugyanolyan valós, mint a reggelire elfogyasztott habos kakaó alján megbújó meglepetés csokikocka.

fairy_tale_houses_01.jpg

Ahogy azonban észrevétlenül belenövünk a felnőttek rutintól megszürkült egysíkú világába, a gyermeki évek alatt megtapasztalt csodák már csak ködbe veszett halványan derengő emlékfoszlányokként sejlenek fel bennünk, már ha egyáltalán őrzünk ilyen emlékeket magunkban.

fairy_tale_houses_38.jpg

Talán nem véletlen, hogy a mai napig megszállottan nézem a mesefilmeket és őszinte lelkesedéssel tudom végigizgulni, örömködni, vagy épp együttérzéssel siratni a főhősök bámulatos kalandjait, majd a moziból kitámolyogva még napokon át inspirálódom a filmkockák által közvetített csodavilágból. Valójában sosem akartam igazán felnőni.

fairy_tale_houses_29.jpg

Mára egy adag mesebeli házikóval készültem azok számára, akiket néha hasonló érzés kerít hatalmába és szívesen elmerülnek a mondák és mítoszok lényeinek varázslatos életkörülményeiben. Képek innen.

fairy_tale_houses_41.jpg

fairy_tale_houses_26.jpg

fairy_tale_houses_18.jpg

fairy_tale_houses_12.jpg

fairy_tale_houses_23.jpg

fairy_tale_houses_13.jpg

fairy_tale_houses_03.jpg

fairy_tale_houses_22.jpg

fairy_tale_houses_11.jpg

fairy_tale_houses_24.jpg

fairy_tale_houses_05.jpg

fairy_tale_houses_15.jpg

fairy_tale_houses_16.jpg

Címkék: mese mesebeli házikó

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr15213656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása