November végén volt szerencsém részt venni a svéd bútoróriás évzáró ünnepi vacsoráján, az Essencia főzőiskolában, ahol bloggertársaimmal egyetemben élveztük Bicsár Attila, az Alabárdos étterem séfje által kreált nyálfakasztóan ízletes menüsort.
Egyúttal közösen dekoráltuk az étkezőasztalt, fát díszítettünk, és az újrahasznosítás szellemében még ajándékot is csomagoltunk IKEA-s bevásárló táskába, ami azért jó, mert garantáltan minden magyar háztartásban akad belőle egy-kettő elfekvőben :-) . Mindezekhez jó alapot szolgáltatott a vérpezsdítő Glögg, melyet mindenképp próbáljatok ki, receptet is mellékelek hozzá a poszt végén.
Az ünnepi díszítés nem feltétlenül akkora ördöngösség, mint aminek elsőre látszik. Ez volt az egyik fő tanulsága az estének, ahol csomagolópapírból készített tányéralátétekkel, és egyszerű fényfüzérekkel terítettük meg az asztalt. A svéd hagyományoknak megfelelően a dekoráció a minimál szellemében készült, csupa fehér alapon mindössze néhány színnel operálnak, az ezüst, és a piros bőven megteszi, északon nem kedvelik annyira a csiricsáré színorgiát.
Lopjatok ötleteket ti is a képekből, inspirálódjatok a közelgő ünnepre, a hozzávalókat még jövő héten is be lehet szerezni az áruházakban, szóval csak semmi pánik, az évvégi agybaj idén is elkerülhető, ha kellőképp lazán kezeljük a problematikát.