A helyszín Japán, a megrendelő egy fiatal házaspár gyerekkel, a feladat: földhöz közeli, a földdel szoros kapcsolatot alkotó házat építeni. A feladat megoldója a UID Architects . A megrendelők korábban egy társasház legfelső emeletén laktak, ezért mikor arra került sor, hogy saját otthonuk alapjait tegyék le, elsődleges szempont volt náluk, hogy kézzelfogható közelségbe kerüljenek az anyafölddel.

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_5.jpg

Az építészek a fenti igényekből kiindulva álmodták meg a Pit House (Gödör ház) névre keresztelt projektet, a tervek során a legtöbbet használt eszköz a körző volt. Különleges, félig a földbe süllyesztett épület született, melyben a kerek forma visszatérő motívum. Nemcsak a házon belül jelennek meg lépten-nyomon, de a kertben is megtaláljuk őket.

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_4.jpg

A ház magját öntött beton hengerek alkotják, erre húzták a cölöpökkel alátámasztott, cédrusfából készült lebegő dobozt, mely az épület külső falait alkotja. A fa a belsőépítészeti elemek meghatározó anyagaként végtelenül meleg, barátságos és természetközeli hangulatot varázsol az Okayama tartományban, Seto közelében épült családi otthonnak. Képek innen.

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_3.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_6.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_7.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_9.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_8.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_2.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_1.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_12.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_11.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_13.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_14.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_15.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_10.jpg

dezeen_Pit-House-by-UID-Architects_18.gif

 

Címkék: japán ház modern építészet természetes otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr554906576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása