Hajlamosak lennénk azt gondolni, hogy a vasárnapi asztal dísze csak egy tökéletesen megkötött bokréta lehet, melyért súlyos pénzeket fizetünk a sarki virágárusnak. Sokszor sokkal inkább a kreatív ötletekből és a nem mindennapi megoldásokból születnek a legszebb asztalközepek. Mára egy ilyen válogatással készültem három a magyar igazság, egy a ráadás alapon.  

mla103164_0308_veggies_xl.jpg

1/ Mind közül a leginkább a zöldségeskosár nyerte el a tetszésemet. Piacra többek között a látvány miatt is szeretek járni, a pultokra felhalmozott, színes-illatos friss áru mindig meghozza az életkedvemet. Csak veszünk egy használaton kívüli csinos virágládát, bádogedényt, és szépen telepakoljuk a zöldséggel, gyümölccsel. Szerintem még az étvágyat is meghozza.

mld103228_0508_moss_xl.jpg

2/ Visszafogott, szolid hatást kelt egy egyszerű, pozsgásokkal teli virágláda a kerti asztal díszeként, melyben csak a zöld szín dominál. A fehér abrosz tökéletes alap, mert puritánságával teljesen háttérbe vonul, hogy az asztaldísz minél inkább fókuszba kerülhessen.

mla102658_july07_beach_centerpiece_xl.jpg

3/ Nem én lennék, ha nem lenne legalább egy vizes inspiráció a mai válogatásban. Könnyű dolga van az ember lányának, amikor a tengerparti házikója teraszán kell teríteni, hiszen földanyánk rendszerint felejthetetlen naplementével, langyos esti szellővel és a nagy vizek nyugtató morajlásával megalapozza a hangulatot. Csak néhány gyertyára van szükség, és remélhetőleg nem korallból készültek a piros díszek, hanem csak utólag megfestett girbe-gurba ágakról van szó. Pár kavics, kagyló a legutóbbi strandolásból és kész a mű.

mla102658_0707_tile01_xl.jpg

+1/ Rusztikus, vidéki hangulatú a legutolsó asztalunk, melyben a nagy ötlet a maradék csempéből kirakott futó, melyre úszó virágkompozíciók kerültek pár kerámiatálban. A csempéket a tálaláshoz is felhasználták, a tejesbögre és a péksütemény szervírozásához. Hamisítatlanul romantikus.

Képek innen.

Címkék: kreatív asztal vasárnap inspiráció ötlet dekoráció teríték

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr704797187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása