Mint azt már többször is említettem, az öt alapelem közül a víz áll hozzám a legközelebb, ez a természetes közegem. Nem véletlen, hogy ideális otthonomat a tengerparton képzelem el. Ettől függetlenül el tudok képzelni olyan házat is, amely távol esik a természetes vizektől, de ez esetben mesterségesen kell létrehozni számomra a cseppfolyós környezetet.

natural-contemporary-home-design.jpg

Mint például ebben a brazil (azon belül is sao pauloi) házikóban, amely a Casa d’Aqua (vízház) nevet viselni, nem véletlenül. A modern természetközeli stílusban megálmodott épület mentén egy kis medence húzódik, melynek egyik végében óriás gránit lépőköveken juthatunk az intim hangulatú belső udvarba, a másik felében viszont akár úszkálhatunk is. Nagyon megfogott a vastag hajókötelekből kialakított, a spagettifüggönyök mintájára kialakított árnyékoló, ami térelválasztóként is funkcionál.

Képek innen.

Wooden-Terrace-Design-at-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x465.jpg

Outdoor-Dining-Area-at-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x456.jpg

Natural-Contemporary-Home-Design-Ideas-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x465.jpg

natural-contemporary-home-design--5.jpg

Living-Room-View-at-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x465.jpg

Exterior-with-Bamboo-Ideas-at-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x465.jpg

Dining-Room-View-at-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x465.jpg

Cozy-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x465.jpg

Cool-Natural-Contemporary-Home-Design-Casa-dAgua-in-São-Paulo-Brazil-700x508.jpg

Címkék: stílus brazil ház modern építészet természetes víz medence sao paulo

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr684688227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.08.01. 10:22:15

Én is nagyon szeretem a vizet. Csak sajnos ahol víz van, ott sok a szúnyog is. Az ilyen mesterséges medencék tisztítására pedig gondot kell fordítani, mert egy idő után koszos és büdös lesz, döglött legyek meg mindenféle lárvák lebegnek a felszínén. A Duna-parton nyáron ilyenkor nem lehet kinézni az ablakon mert napsütésben annyira vakít a víz.

2012.08.01. 17:56:14

@nesze_neked: Igazad van, akinek ilyen háza van, annak biztos nincs... A sok aggály mellett ha megtehetném, hogy olyan házban lakjak, amit csak elképzelek magamnak lehet, hogy mégse hagynám ki a vízelemet. Olyan hangulatos és megnyugtató... :)
süti beállítások módosítása