Design suli Svédországból

 2012.07.13. 08:35

Nemrég volt érettségi találkozónk, nem árulom el hányadik, csak annyit, hogy lassan itt az ideje a húszévesnek. Döbbenet volt visszamenni az iskolába és azt látni, hogy az elmúlt két évtized alatt nem változott semmi. Ugyanazok a székek, asztalok, mosdók, mint a mi időnkben. Inspiratívnak nem mondanám a környezetet, pedig véleményem szerint nagyon sokat számít, hogy milyen élettér veszi körbe a gyerekeket tanulás közben.

ecole-design-4.jpg

Mára Svédországból hoztam egy szép ellenpéldát, hogy megmutassam, így is lehet iskolát építeni. Tegyük hozzá, hogy ez az iskola nem a hagyományos poroszos szemlélettel közelíti az oktatást, hanem sokkal szabadabban, nemkonvencionális módon oktat, ezért is kértek fel egy építészirodát a modern, kortárs design irányzatokba illeszkedő belső tér megtervezésére.

ecole-design-11.jpg

Ha lenne gyerekem, valami hasonló helyre íratnám be, ahol jóval nagyobb eséllyel lesz belőle értelmes, önálló, életrevaló és kreatív felnőtt, mint egy egyenzöld padban ücsörögve. Képek innen.

ecole-design-10.jpg

ecole-design-9.jpg

ecole-design-8.jpg

ecole-design-7.jpg

ecole-design-6.jpg

ecole-design-5.jpg

ecole-design-3.jpg

ecole-design-2.jpg

ecole-design.jpg

Címkék: design suli svéd modern kortárs iskola építészet nem szokványos

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr214637833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balangó 2012.07.15. 20:53:59

Ez attól svéd iskola, hogy az afrikai és ázsiai gyerekeken kívül jár bele néhány svéd gyerek is?

Canári47 2012.07.16. 10:42:40

Nem kell álmodozni külföldi létesimények kivitelezési formáin amig nyomor és szegénység van az élet minden területén !!!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.07.16. 10:51:58

@Balangó: Nem, bármily meglepő, de attól svéd, hogy Svédországban van. Valahogy a gyerekről nekem nem a színük jutott eszembe, szimplán csak az, hogy iskolások.

@Canári47: Egyrészt azt gondolom, hogy az esztétikus élettér nem feltétlenül kerül milliókba (kreativitással ötletekkel is lehet jót alkotni fillérekből), másrészt pedig ott van vége a világnak, amikor abbahagyjuk az álmodozást. Hiszen mi más vinné előbbre a világot, mint az álmaink, amiket nem vagyunk gyávák megvalósítani.

Canári47 2012.07.16. 11:27:21

@Balangó: Ennél nagyobb hüjeséget már nem is lehet kitalálni egy ilyen iskoláról ... úgy mondván ... "állmodik a nyomor" mert "Iszonyúan" irigyli a valóságot !!!

Canári47 2012.07.16. 11:50:19

@Balangó: Hagyomány szerü a mások munkájára való kaccsingatás és ezek erdményeit utálni mi-közben méltatni is probálkozik az irigykedö ember !!! Ki kell menni az útcára a követelése-el mint egy kis magán harcos és csodálni azt amiben él az ember !!!
süti beállítások módosítása