Csőlakóknak luxuskivitelben

 2012.07.11. 08:16

Mindig vonzottak a nem szokványos megoldások, akár lakberendezésről, akár másról legyen is szó. A kreatív ötletek néha humorosak, néha meghökkentőek, és rendszerint kemény állásfoglalásra késztetik az embereket. Az előremutató ideákat lehet őrülten szeretni, vagy kígyót-békát kiabálva rájuk, szidni őket. Egy biztos, semleges hozzáállást ritkán váltanak ki.

maison-tube.jpg

Ma Ausztráliába teszünk egy aprócska kiruccanást, Marian Drew fotós nem mindennapi házába, a Brisbane körrül elterülő erdőbe. Helyi fa alapanyagok felhasználásával készült az épület, melynek csőszerű formáján túl az adja a különlegességét, hogy méretes nyílászáróit teljesen kinyitva a belső tér jól kiszellőztethető, ami alapkövetelmény volt a trópusi klímával rendelkező környezetben a párásodás megelőzése érdekében. Ebben az a szép, hogy például fürdés közben a nyitott ablaknál úgy érezhetjük, hogy a természet lágy ölén tisztálkodunk.

Csak hab a tortán, hogy az épület nagyrészt önfenntartó, gyűjtik az esővizet, és a napenergiát is maximálisan kihasználják. Ellaknék benne szívesen. Képek innen.

maison-tube-10.jpg

maison-tube-9.jpg

maison-tube-8_1.jpg

maison-tube-7.jpg

maison-tube-6.jpg

maison-tube-5.jpg

maison-tube-4.jpg

maison-tube-3.jpg

maison-tube-2.jpg

Címkék: ausztrál fa ház luxus napenergia önfenntartó csőlakó

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr444637650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick Leeson 2012.07.11. 15:18:04

A ház cső része, ötletes, vagány, tetszik. Bár nem vagyok oda, hogy minden egy térben van. Viszont a csőhöz "illesztett" hullámpalás szerszámos bódénak látszó, hálószoba szerűség, szerintem totál nem illik a képbe. Az egész feelinget megtöri...

Measurer 2012.07.11. 16:52:27

1.)A csőlakás gondolata beleillik a természetvédő Marian Draw filozófiájába. Amúgy ő az, aki protestfotóin autóval elcsapott, környezeti ártalmak miatt megdöglött állatok tetemeivel készít csendéleteket. mariandrew.com.au/text
2.) És nem kell megijedni, ez csak a neves fotográfus családi víkendháza
homeexecutiveclass.com/unusual-holiday-home-designs-for-creative-campers/
3.)Nézzünk meg egy valódi csőszállót, de hol van ez még a japán hajléktalanok hírhedt kapszulaszállásaitól?
dornob.com/tube-hotel-stacked-sewer-pipes-take-hostel-to-new-heights/

pukancs 2012.07.11. 17:30:21

hát nem dobtam hátast tőle
süti beállítások módosítása