Raktárban, laknál-e?

 2012.01.18. 07:01

San Francisco egy öreg raktárépületét töltötte meg új értelemmel az Edmonds & Lee Architects. Az 1868-ban épült Oriental Warehouse Loft Building falaiba beleivódott az amerikai gyáripar aranykorának minden izzadtságcseppje, ha lehunyjuk a szemünket, talán látjuk, ahogy a munkások rakodják az árut.

A kelet mesés kincsei, mint az illatos tea és kávébab, a rizs és finom selymek hegyekben sorakoznak arra várva, hogy továbbszállítsák őket a kiskereskedőkhöz, míg az iparmágnás épp Ford T modelljével hajt a telepre, hogy szemrevételezze a szorgos kezek termelékenységi mutatóit.


Mára nyersbeton falak és letisztult formájú bútorok hivatottak az indusztriális hangulatot újrateremteni, melynek ridegségét a kopottas fagerendák melegsége lágyítja. Gigantikus, egybefüggő terek, padlótól a plafonig húzódó ablakfelületek gondoskodnak a szabadság és a végtelen mámorító érzéséről ebben a modern loft otthonban. Képek innen.

Címkék: épület otthon san francisco raktár loft nyersbeton oriental warehouse loft

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr393549175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása