Svédasztal vasárnapra

 2012.01.15. 08:50

Ha már egész héten Svédországban kalandoztunk lakberendezési ötletek után kajtatva, úgy gondoltam, a szokásos vasárnapi teríték posztot is a skandináv stílusnak szentelem. Egyúttal az okostojás szerepében is tetszelgek picit, és elhintek némi információ morzsát az arra nyitottaknak.

A svédasztal eredete a középkori észak-európába vezet vissza, a svéd pálinkafőzések utáni rögtönzött állófogadáson alkalmazott Smörgasbord (fordítása: szendvicsekkel teli asztal) büfék idejére. Miért is ne bolondíthatnánk meg a mai családi étkezést egy svédasztalos megoldással?

A terítékre visszatérve, mivel papíron még mindig tél van, a dekoráció is az évszaknak megfelelő természetes összetevőkből alakul. Pár használaton kívüli befőttes üveg, némi ágacska, tobozok, gyertya és raffia kötöző segítségével pillanatok alatt összedobhatjuk a skandináv hangulatú asztaldíszt.

Képek innen.

Címkék: asztal svéd skandináv vasárnap téli asztaldísz svédasztal teríték smörgasbord

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr503526498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása