Jól megszokott vasárnapi sorozatomban ismét egy nagyon egyszerű, filléres dekorációt hoztam mára, ráadásul karácsony közeledtével a teríték alapját képező alma, mint ősi szimbólum igazán aktuális.

Az almához számos archetipikus asszociáció fűződik, kezdve a jól ismert bibliai történettel, melyben Éva a tudás fájáról szakajtott gyümölccsel nyeri el a kísértés méltó büntetését, a Paradicsomból való kiűzetést.

Az ízletes kerekded gyümölcs tökéletes gömb formájával nemcsak a termékenység és a szerelem, hanem a teljesség jelképe is, melyet, ha félbevágunk, a közepén rejlő elmetszett magház ötágú csillagot formáz, mely a tudásra, a testbe zárt végtelen szellemre utal.

A karácsonyfára akasztott aranyalma Jézus születését szimbolizálja, nem véletlen, hogy a Szentestén családi körben elfogyasztott vacsora után a családtagok számának megfelelő cikkre vágott piros alma elfogyasztásával az összetartozás szellemében annak reményét fejezzük ki, hogy „jövőre veletek ugyanitt”.

Címkék: alma jelentés asztal karácsony vasárnap jelkép dekoráció ebéd hellókarácsony szimbólum asztaldísz teríték

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr583435828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása