Modernkori házi áldás

 2011.11.15. 08:46

Vidéki házakban, dédinél, nagymamánál máig ott függnek a falon a házi áldások, melyek azon túl, hogy emlékeztetik a család tagjait a legfontosabb, közösen képviselt értékekre, rendszerint a ház asszonyainak kézügyességéről is tanúskodnak.

A házi áldás a fentiek miatt jó dolog, ám formája, és talán hitvallása is idejétmúltnak, vagy idegennek tűnnek sokak számára, nehezen tudnak azonosulni vele. Az új évezred emberei azonban kreatívok, és gondolkodásukban is a frissességet képviselik, miért is ne készíthetnének maguknak saját, a jelen lakberendezési stílusokhoz illeszkedő modern házi áldást?

Egy borúsabb téli délutánon összeülhet a család, és egy rögtönzött brainstorming (ötletroham) keretében megfogalmazhatják saját hitvallásukat, mely aztán a lakás éke lehet. Használhatunk betűsablont a festéshez, de nyomtatni is lehet a szöveget, a megvalósításban is engedjük szabadon szárnyalni a fantáziánkat. Akár karácsonyra is meglephetjük magunkat a közös alkotás örömével.

Kép innen. Ezen a talán régi bútorlapokból összeeszkábált táblán a következők állnak:

„Ebben az otthonban…

Hangosan nevetünk

Követünk el hibákat

Bocsánatot kérünk

Türelmesek vagyunk

Nagy becsben tartjuk a barátokat

Tiszteljük a családot

Hálásak vagyunk

Osztozunk

Mélyen szeretünk”

Címkék: kreatív stílus modern házi áldás magad csináld lakberendezési

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr743384024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása