Ház a fák tetején

 2011.09.03. 08:52

Emlékszem kisgyerek koromban bevett foglalatosságunk volt a bunker-építés. Kerestük a jobbnál-jobb búvóhelyeket, ahol berendezhettük a saját kis világunkat, a rozoga székek, kartondobozok, és lomtalanításon szerzett egyéb értékek felhasználásával. Amerikai filmekben gyakran láttunk mesebeli gyerekházakat, melyeket egy öreg fa vaskos koronájába építettek, és létrán lehetett megközelíteni őket. Valami ilyesmiről álmodoztunk, de végül a vasúti töltés mellett sikerült kialakítani saját rejtekünket. Azóta szeretem a fára épített házakat, mint például ez itt.

Erdei hotelkomplexumot rejtenek a Lule folyó völgyében húzódó fák lombjai. A doboz-szerű kabinokként fákra aggatott bungalók a svéd Cyrén & Cyrén építésziroda rajzasztalán születtek meg. Itt nem létra, hanem kis híd vezet a bungalókhoz, melyek ablakából olyan pazar látvány tárul elénk, amit nehezen lehet elfelejteni. Ha madár nem is lehetek ebben az életben, de egy ilyenben biztosan el kell töltenem egyszer pár napot!

Címkék: hotel fa svéd építészet házikó tetején bungaló

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr203188510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása