IKEA sufnituning: Grönö lámpa

 2011.08.08. 08:12

Hogy jó dolog-e a sorozatfüggés avagy sem, azt ki-ki döntse el magának, de az biztos, hogy sokakat érint a földgolyón. Míg gyerekkoromban a péntek este nyolcórai Dallas főcímzenét vártam megfeszülve, és a Szomszédok paneldzsungelének romantikája is magával ragadott, addig manapság milliónyi tévéfilm sorozat megszállott rajongója lehetek. Ennek apropóján úgy döntöttem, én is megpróbálok függővé tenni néhány erre nyitott olvasót, és a luxus kéglik lottómilliomosoknak sorozat mellett elindítok egy újabbat, ezúttal az aktív, ügyes kezű lakásszépítőknek.

Az „IKEA sufnituning” posztjai során a mindannyiunk által jól ismert kék sárga áruház termékeinek saját kezű továbbfejlesztési lehetőségeit boncolgatom és próbálok ötleteket adni az otthoni kísérletezéshez egyfajta csináld magad mozgalom keretében.

Elsőként vegyük szemügyre a Grönö lámpát. Egyszerű vonalvezetés, semmi csicsa, és a svéd óriás elveihez hűen kifejezetten csábító, 1490 forintos fogyasztói ár, mondhatni, a hülyének is megéri. Nézegetem, nézegetem, aztán elgondolkozom, talán túlontúl egyszerű, merthogy nincs benne semmi extra.

Itt van, kérem a tévedés! Pont az egyszerűsége adja ugyanis a végtelen dekorációs lehetőségek színterét. A kreatív hobbi üzletek látogatóinak biztosan ismerős a decoupage technika, amikor papír, fa, üveg vagy kerámia felületre szalvétából, vagy erre a célra készült speciális papírból applikálunk díszítést a decoupage ragasztó segítségével. Aki még nem hallott a módszerről, ne búsuljon, óvodások által is mindössze pár perc alatt elsajátítható technikáról van szó. Az első pillantásra unalmasnak tűnő világítótest pillanatok alatt egyedivé varázsolható, a lakás stílusának megfelelően, erre mutatnék most néhány példát. Akik a nagyitól megtanultak horgolni, akár kabátkát is készíthetnek a kockalámpának. Ötletek innen és innen.

 

Címkék: kreatív csináld magad tuning ikea lakás lámpa ötlet sufnituning hobbi otthon dekoráció decoupage díszítés grönö

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr333133166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása