Szentiván töke fénybe borul

 2011.06.23. 14:31

Szent Iván napjának előestéjén, azaz a június 23-ról 24-ére virradó Szenivánéjen az év leghosszabb nappala köszönt ránk, ez ugyanis a nyári napforduló. Ősi pogány szokások szerint ezen a jeles napon számos tűzzel kapcsolatos mágikus szertartást végeztek elődeink, a gonosz elűzésére, földjeik megóvására, a termés megáldására. Örömtüzeket most is gyújthatunk, és a fényt is ünnepelhetjük ezen a varázslatos estén családi vagy baráti körben tartott összejövetel keretében.

Az ősi hagyományok előtt tisztelegve egy csodás lengyel lámpakészítőt találtam a neten, aki művészetével szenegáli lopótököket öltöztet bámulatos ruhákba. A fény a kibelezett tök héjába vájt lyukacsos mintázaton át szívet gyönyörködtető árnyképeket vetít a falakra, különleges, egyedi hangulattal töltve meg az otthonunkat. 

Címkék: lámpa lakberendezés lámpás egzotikus töklámpás napforduló szentivánéj lopótök szentiván örömtűz

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr903008833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.24. 12:39:17

Ez szép! Nerd-öknek külön jó, hogy Mandelbrot halmaz mintát varázsol a falra. Feltéve, ha minden más lámpát eloltunk.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.06.25. 12:58:19

@TrueY: ebben a megközelítésben még tovább nő az értéke a szememben :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.25. 21:23:25

@ZboroKrisz: Ebben a megközelítésben esetleg érdemes lenne kisebb manufaktúrát építeni a dologra. Mandelbrot és Júlia halmazok töklámpáskénet. Szerintem lenne rá fizetőképes kereslet. Persze kérdés, hogyan lehet ilyet fabrikálni. :)
süti beállítások módosítása