Na de miért pont hold zselé?

 2011.05.25. 10:25

Ó boldog békeidők, mikor a színes szagos, félig félgömb, félig gúla formájú, cukorba forgatott zselés cukrot ettük marékszámra a játszótéren lógva. Valakinek megvan még, amiről beszélek? Nem emlékszem, volt-e különösebb márkaneve, de nyáron különösen jó volt, mikor mind a tíz ujjunk ragadt tőle, amit aztán lenyalogattunk és szépen elegánsan a ruhánkba töröltünk, ahogy kell.

Hogy mi köze van egy világítótestnek a zseléhez, és milyen szabad asszociáció eredményeképpen keresztelnek el egy egyébként meglehetősen dekoratív lakberendezési tárgyat holdzselének, arról bevallom, halvány fogalmam sincsen. A német Limpalux Moonjelly (Hold zselé) lámpája szoborszerű megjelenésével azonban valóban fénypontja lehet egy modern otthonnak.

Fehér és sárga színben, három különböző méretben válogathatunk a függesztékek között, melyek alapanyaga meglepő módon papír. A termék 2009-ben red dot design award kitüntetést szerzett, hazai forgalmazója nincsen, de akár a cég honlapján keresztül megrendelve, akár a szomszédos Ausztriából könnyedén beszerezhetjük. Elsősorban minimál stílusú enteriőrökben mutathat jól, de bátrabbak akár klasszikus alapokra fektetett otthon kontrasztos pontjaként is bevállalhatják.

Címkék: stílus modern minimál lámpa papír otthon lakberendezés világítás enteriőr függeszték red dot design award hold zselé moonjelly

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr602930893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt Nóra mondja: 2011.05.28. 13:43:22

..pedig elég egyszerű a megfejtés: a jellyfish, azaz medúza alakját utánozzák a lámpák, de a holdra is emlékeztetnek a sárgás fényükkel. Szerintem.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.05.28. 18:03:53

@Ezt Nóra mondja:: Facebook oldalunkon egyik követőnk pont erre világított rá, létezik ugyanis egy moon jellyfish névre hallgató medúzafaj. Most már ezt is tudjuk, és ettől talán még jobban szeretem ezt a lámpát, hiszen, ami a tengerhez kötődik, csak jó lehet!

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2011.05.31. 10:31:09

Hűűű, nagyon szép!
Köszi, hogy felkutattad :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.08. 16:50:24

Kicsit zavar, hogy elnyeli a fényt! Egy lámpának nem az lenne a lényege, hogy átengedje?

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.06.23. 18:59:45

@TrueY: a lámpáknak számos különböző típusa létezik. vannak fényáteresztő burával rendelkezőek és vannak fényt át nem engedő fajták. Lehetnek lefelé, felfelé illetve mindkét irányba világítóak is. Funkciójuk határozza meg, hogy ezeknek mely kombinációját alkalmazzák a gyártásnál. Egy olvasólámpa például csak lefelé világít, a könyvre, felesleges, hogy a bura áteressze a fényt, így akár fémből is lehet.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.24. 12:37:47

@ZboroKrisz: Ok! Értem én! Csak akkor az izzó is legyen irányított. Így felesleges energiapazarlás...
süti beállítások módosítása