Görög álomnyaraló

 2011.04.08. 08:53

Régi jó hagyományaimhoz híven ismét egy álomházzal szolgálok a hétvégére. Úticélunk az Égei tengerben található Kikládok vidéke, azon belül Tinos szigete, mely Mykonostól északra található.

Mivel itthon sokunk számára, így nekem is, az első tengeri élmények Görögországhoz kötődnek, így gondoltam bedobok egy ilyen retro emlékeket ébresztő házikó témát. 80-as évek vége, Olympic Beach (Paralia, Katerini) nyaralások, megvan mindenkinek? Utazás busszal, autóval dög melegben két napon át, hogy eljussunk a hűsítő sós vízhez? Ma már rövidebb idő alatt repkedünk jóval távolibb tengerpartokra, de ne feledjük a gyermekkori sztorikat.

Egy görög építészstúdió, a Zege architects tervezte ezt a kedves kis búvóhelyet a hegy tetején, mely az ódon hangulatú Triandos városkában fekszik. A ház tulajdonosa belsőépítész, így nem csoda, hogy a képeket elnézegetve hirtelen eluralkodik rajtunk a vágy, mi is szeretnénk egy ilyen egyszerű, mégis lenyűgöző szépséget. Bár megrögzötten ellenzek minden sarokkádat, a pazarló vízfogyasztás, és a nehéz takaríthatóság miatt, itt mégis tetszik ez a megoldás, hiszen itt alapvetően inkább egy zuhanyzóról van szó, a kád jelleg csak körítés.

Tessék nyugodtan nyálakat csorgatni, és kitölteni egy lottószelvényt, hátha kedvez a szerencse, és költözhetünk melegebb éghajlatra.

Címkék: sziget görögország ház görög építészet nyaraló belsőépítész sarokkád

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr242808873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rubicon 2011.04.08. 16:05:06

"Hát ez nem vóót rossz, de nem vóót jó."
süti beállítások módosítása