Mielőtt megbélyegeznek, hogy egyoldalúan csak a minimál a skandináv és az ázsiai stílus népszerűsítésén munkálkodom, úgy döntöttem, bedobok egy teljesen elütő lakberendezési vonulatot, amely bármily meglepő, de szintén közel áll a szívemhez. Azért ha elkezdjük egy kicsikét boncolgatni a témát, hamar belátjuk, hogy nem is annyira furcsa, hiszen ez is egy hagyományosan természet közeli irányzat, mely a fa középpontba helyezésével nagyon barátságos otthonok megteremtésére képes.

A „chalet” (ejtsd: sálé) a svájci hegyvidék, és az Alpesi régió tradicionális ház típusa, mellyel bizonyára többen is találkoztak már, akik síelni járnak. Ezért is gondoltam, hogy a síszezon közepén aktuális téma lehet ez az építészeti stílus.

Az alpesi tömörfa kunyhó eredetileg a pásztorok nyári szállásaként szolgált, akik a meleg idő beálltával a magasabb régiókba húzódtak a nyájjal. Itt töltötték az éjszakát, nappal pedig sajtot készítettek a lefejt tejből, amelyet később, mikor visszaereszkedtek, piacra vittek a faluban.

A képeken látható kedves kis házikó, a Pireneusokban fekszik, organikus kiegészítő bútoraival, természetes lakástextiljeivel igazi menedékként húzódik meg a havas lejtők között. Azt hiszem gond nélkül át tudnám vészelni itt a telet.

 

Címkék: építészet lakberendezés tömörfa kunyhó alpesi chalet

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr742678827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nik a sok közül 2011.02.22. 16:35:10

eccer kapjon itt lángra egy függöny...

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2011.02.22. 17:49:25

Az agancs fogantyút leszámítva nálam ott van a szeren ez a ház. Nem is gondoltam volna hogy a kopott megbarnult fához ennyire jól megy a fekete. A konyhában kiváltképp tetszik ahogy a pulttető és a polcos részek adnak egy pofont a vidéki hangulatnak.
süti beállítások módosítása