Mifelénk mostanság ugyan jobbára hull a hó, és a hőmérő higanyszála a mínusz tartományokban mozog, Brazíliában azonban tombol a hőség, és a népek szokásukhoz híven éjjel-nappal buliznak.

Egy helyi építész, Guilherme Torres Curitiba városába tervezett egy első ránézésre high-tech beütésű minimál, ám belülről jobban megnézve kifejezetten élhető, távol-keleti ihletésű éttermet, mely bárként és szórakozóhelyként is funkcionál. Curitiba egyébként Paraná állam fővárosa, és a Reader’s Digest magazin véleménye szerint a legjobb hely Brazíliában, ahol élni érdemes.

Az építészt a Taboo lounge, bar and restaurant megálmodásakor Párizs és New York híres éjszakai szórakozóhelyei inspirálták. A korábbi épületet teljesen felújították, a homlokzatra egy szigorúan minimál, rozsdamart felületű, perforált acéllemezekből álló burkolat került. (Ugyanezzel az építőanyaggal találkozhatunk a Corvin Gate acélkolosszusánál is, melyről korábban már említést tettem.)

Akit esetleg elijesztene ez a durván iparira sikeredett külső, annak érdemes nagy levegőt vennie, és belépnie a gigantikus kapun, belül ugyanis sokkal emberibbek a léptékek, és igazán meleg, barátságos hangulat vár. Az épület szerkezete két, egymásba illesztett dobozból áll, egy külső, nagyobb doboz, egy kisebb belsőt rejt magában.

Külső borítás fémlemezei belül is visszaköszönnek, melyekre az óriás üveg ablakokon keresztül látunk rá, egy édenkertre emlékeztető kis bambuszligeten keresztül, mely a belső dobozt öleli körül. Egy újabb szép példa arra, hogy micsoda rossz sztereotípia az, hogy a minimál élhetetlen és rideg.

Forrás: Contemporist

 

Címkék: minimál építészet brazília lakberendezés ipari belsőépítészet távol keleti brazil építész corvin gate acélburkolat rozsdamart acél guilherme torres

A bejegyzés trackback címe:

https://artinterior.blog.hu/api/trackback/id/tr552508929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása